Tentoonstellingen Le-Grand-Hornu Agenda Onderwijs/animatie collections Praktische-informatie abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Akihisa Hirata

Tangling Zondag 21 april 2013 > Zondag 22 september 2013

DATUMS
Van 21 April tot 18 Augustus 2013
Plaats
Atrium
OPENING
Zaterdag 20 april om 18.30
LEZING
In Bozar 22 april om 20.00
Share

verlengd tot 22 september

Na de Architecture Foundation in Londen is het nu de beurt aan Grand-Hornu om de eerste internationale solo-expositie van opkomend Japans architect Akihisa Hirata tentoon te stellen.

Meteen na zijn debuut op de BiŽnnale van VenetiŽ en zijn Gouden Leeuw zal Akihisa Hirata later dit jaar ook zijn installatie voorstellen in de grote expositie 'Japan Forward' in de Kunsthal KAdE in Amersfoort.

De immersieve 1:1 installatie in de vorm van een doorlopende, kronkelige lus vult het hele Atrium van Grand-Hornu en toont de essentie van de architectuur van Hirata. De lus creŽert verscheidene paden en hoekjes, terwijl honderden studiemodellen en schetsen, een interview met de architect, een sfeervol muzikaal panorama en speciale films over en tussen deze structuur verspreid worden. Dit illustreert namelijk Hirata's theorie van 'tangling' ('verstrengeling') in zijn architectuur.

Hirata wil eenvoudige, elegante, geometrische oplossingen creŽren, die de miljoenen jaren ervaring van Moeder Natuur moeten evenaren en abstract weergeven. Hij ziet architectuur en ecologie dan ook als een complex, verstrengeld gegeven op het vlak van vorm, functie en de relatie tussen het artificiŽle en het natuurlijke. Zijn designs verkennen steeds toekomstige mogelijkheden in architectuur en structuurLiving Objects - Made for India

Europalia India Zondag 13 oktober 2013 > Zondag 16 februari 2014

Centre d'innovation et de design au Grand-Hornu
Tentoonstellingen 2013
Living Objects - Made for India Moodboards Stefan Sagmeister Akihisa Hirata
fr nl en
MAC'S Press Corner Partenaires Newsletter Facebook