Tentoonstellingen Le-Grand-Hornu Agenda Onderwijs/animatie collections Praktische-informatie abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Benoît Deneufbourg

Process Zondag 21 oktober 2018 > Zondag 03 februari

DATA
Van 21 oktober 2018 tot 03 februari 2019
PLAATS
Magasin aux Foins
OPENING
Zaterdag 20 oktober 2018 om 18u
KINDEROPENING
Zaterdag 20 oktober 2018 om 17u
reserveringen: 
+32 (0)65 61 39 02
Share
Benoît Deneufbourg, geboren te La Louvière in 1977, studeerde in 2001 interieurarchitectuuraan Saint-Luc (Brussel). Hij is gepassioneerd door objecten en ontwikkelde een bescheiden maar coherente collectie meubels, objecten en verlichting.Hij maakt sober en functioneel design voor een vriendelijke leefwereld. Zijn interesse in materialen en productieprocessen bracht hem tot het zoeken naar effectieve oplossingen, gekenmerkt door een grote eenvoud. 

Het eerste deel van de tentoonstelling staat stil bij producten die door de ontwerper ontwikkeld werden als experiment of voor verschillende merken. De processen die bij de creatie van elk object horen, worden in detail beschreven aan de hand van schetsen, plannen, materiaalmonsters, prototypes en foto's. Met generositeit nodigt hij het publiek uit om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de hele productieketen, met zijn experimenten, zijn tests, zijn twijfels, zijn keuzes.

Het tweede deel van de tentoonstelling is gewijd aan Benoît Deneufbourg werk als interieurarchitect. Plannen, tekeningen, materiaalmonsters, onderzoek en reflecties documenteren de uitgevoerde projecten. Voor zijn tentoonstelling voerde hij twee levensgrote oefeningen uit: de inrichting van een kunstenaarswoning en de renovatie van de cafetaria van Grand-Hornu waar het publiek tot rust kan komen.

The Limits to Growth!

Design en nulgroei Zondag 01 juli 2018 > Zondag 21 oktober 2018

Centre d'innovation et de design au Grand-Hornu
Tentoonstellingen 2018
Benoît Deneufbourg The Limits to Growth! Together !
fr nl en
MAC'S Press Corner Partenaires Newsletter Facebook