Tentoonstellingen Le-Grand-Hornu Agenda Onderwijs/animatie collections Praktische-informatie abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Benoît Deneufbourg

Process Zondag 21 oktober > Zondag 03 februari 2019


Share
Benoît Deneufbourg, geboren te La Louvière in 1977, studeerde in 2001 interieurarchitectuuraan Saint-Luc (Brussel). Hij is gepassioneerd door objecten en ontwikkelde een bescheiden maar coherente collectie meubels, objecten en verlichting.Hij maakt sober en functioneel design voor een vriendelijke leefwereld. Zijn interesse in materialen en productieprocessen bracht hem tot het zoeken naar effectieve oplossingen, gekenmerkt door een grote eenvoud. 

Het eerste deel van de tentoonstelling staat stil bij producten die door de ontwerper ontwikkeld werden als experiment of voor verschillende merken. De processen die bij de creatie van elk object horen, worden in detail beschreven aan de hand van schetsen, plannen, materiaalmonsters, prototypes en foto's. Met generositeit nodigt hij het publiek uit om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de hele productieketen, met zijn experimenten, zijn tests, zijn twijfels, zijn keuzes.

Het tweede deel van de tentoonstelling is gewijd aan Benoît Deneufbourg werk als interieurarchitect. Plannen, tekeningen, materiaalmonsters, onderzoek en reflecties documenteren de uitgevoerde projecten. Voor zijn tentoonstelling voerde hij twee levensgrote oefeningen uit: de inrichting van een kunstenaarswoning en de renovatie van de cafetaria van Grand-Hornu waar het publiek tot rust kan komen.

Hors pistes

Ontmoetingen in Groenland Zondag 03 februari 2019 > Zondag 19 mei 2019

Centre d'innovation et de design au Grand-Hornu
Tentoonstellingen 2018
Together ! The Limits to Growth!
Tentoonstellingen current
Benoît Deneufbourg
Tentoonstellingen binnenkort
Hors pistes Ontwerpen met glas Design on air
fr nl en
MAC'S Press Corner Partenaires Newsletter Facebook