Tentoonstellingen Le-Grand-Hornu Nieuws Onderwijs/animatie collections Praktische-informatie abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Do you see the king?

Patrick Marchal Zondag 22 oktober 2017 > Zondag 11 februari

DATa
Van 22 october 2017 tot 11 februari 2018
PLAats
Atrium
OPENING
Zaterdag 21 october 2017 om 17u
kinderOPENING
Zaterdag 21 october 2017 om 16u
reservaties: 
+32 (0) 65 61 38 81
reservations@grand-hornu.be
Share
Patrick Marchal is burger van de interstellaire rui i i i i i i mte met ambities die reiken tot sculpturen en metalen structuren. Hij speelt met kleur en iconische symbolen. Belangrijk voor hem is om “de boodschap te laten overkomen”.

Juwelenmaker en plastisch kunstenaar, maker van Niet Geïdentificeerde Valoriserende Voorwerpen met veelzeggende titel, blaast hij de klassieke conventies van de juweelmakerij op en valt op door zijn kritische benadering en zijn bijtende humor. Hij houdt zich niet aan wat mogelijk is, alles is toegelaten.

Doordrongen van de visuele cultuur, toont zijn werk een realiteit onder hoogspanning die vertaald wordt in pronkstukken. Het metaal of staal worden bommen, patronen... en sieraden!

Tussen hemel en aarde speelt hij met het assembleren van hedendaagse materialen en emblematische beelden om er magistrale creaties mee te maken. Patrick Marchal schenkt ons kleurrijke stukken die uitblinken door uitmuntendheid. Dankzij een rijkelijk onderbouwde werkwijze waarin wij langzaam het onderwerp voorrang zien krijgen op de esthetische praktijk.

Met Do you see the king?, presenteert het CID de grootste solo-tentoonstelling van de kunstenaar en daagt er de emotionele, sociale en culturele relevantie van het juweel mee uit.


From Belgium with light

De Belgen hebben (bijna) het licht uitgevonden… Zondag 19 november 2017 > Zondag 25 februari

Centre d'innovation et de design au Grand-Hornu
Tentoonstellingen current
Do you see the king? From Belgium with light
Tentoonstellingen binnenkort
Together ! Limits to growth! Benoît Deneufbourg
fr nl en

NEWSLETTER

Newsletter

MAC'S Press Corner Partenaires Newsletter Facebook