Tentoonstellingen Le-Grand-Hornu Agenda Onderwijs/animatie collections Praktische-informatie abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Linking parts

Zondag 25 mei 2014 > Zondag 24 augustus 2014

DATa
Van 25 mei tot 24 augustus 2014
plaats
Aile Nord
LINK
Transnatural, art & design Label

Share

Gevestigd in Amsterdam, Transnatural organiseert culturele evenementen en vertegenwoordigt het Label waarin technologie speelt met de mogelijkheden van de natuur.

Grand-Hornu Images en Transnatural bundelen hun krachten om een inspirerende tentoonstelling opzetten en de reflectie te bevorderen over hedendaagse kunst en design in relatie tot de technologische, sociale en natuurlijke omgeving van vandaag.

De ‘Linking Parts’-tentoonstelling biedt de bezoekers van Le Grand-Hornu de kans om kennis te maken met verschillende vormen van organisatie en samenwerking tussen kunstenaars, designers en wetenschappers. Deze vormen van samenwerking kunnen leiden tot systemen van gecombineerde slimheid. Wat gebeurt er als we de vaardigheden en eigenschappen van menselijke wezens, dieren, planten en machines allemaal samenvoegen en die als potentiële nieuwe onderdelen van nieuwe entiteiten beschouwen? We laten die nieuwe entiteiten hun eigen koers bepalen, zonder vooraf bestaande regels of bekommernissen over waar ze ingepast moeten worden. De nieuwe, slimme entiteiten worden gevormd uit een combinatie van moderne en klassieke elementen.Van micro-organismen die kunststoffen afbreken tot onschadelijke materialen, machines die voorstellen doen tijdens het designproces of bijenkasten gemaakt van stedelijk afvalhout tot een mooi uitgevoerde symbiose tussen twee schimmelorganismen die er samen in slagen om door de mens gemaakte synthetische materialen in onschadelijke biomassa om te zetten. Van fotoluminiserende vellen ontwikkeld om energieafval opnieuw in zichtbaar licht om te zetten tot 3D Printing gecombineerd met organisch groeiend materiaal. Kortom, op de tentoonstelling zal betoverend en gedurfd nieuw werk te zien zijn - een overrompelende ervaring voor de zintuigen en de geest.


Met onder meer Erik Klarenbeek’s Mycelium Chair, Jalila Essaidi’s 2.6g 329m/s (Bulletproof Skin), Maurizio Montalti’sSystem Synthetics, Mike Thompson and Gionata Gatto’s Trace Light, Tim van Comvoirt’s Thermophores and Studio 1:1’s Biological Clock.Linking Parts is samengesteld door curator Arjen Bangma in thematische redactionele samenwerking met Klaas Kuitenbrouwer .

Hors Pistes

Zondag 25 mei 2014 > Zondag 17 augustus 2014

Centre d'innovation et de design au Grand-Hornu
Tentoonstellingen 2014
Le Labo des Héritiers Linking parts Hors Pistes Tranches de vie Alvar Aalto
fr nl en
MAC'S Press Corner Partenaires Newsletter Facebook