Tentoonstellingen Le-Grand-Hornu Agenda Onderwijs/animatie collections Praktische-informatie abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Stefan Sagmeister

Another show about Promotion and Advertising material Zondag 21 april 2013 > Zondag 18 augustus 2013

DATUMS
Van 21 April tot 18 Augustus 2013
Plaats
Écuries
OPENING
Zaterdag 20 april om 18.30
Share
De Oostenrijker Stefan Sagmeister, enfant terrible van de grafische vormgeving, heeft zijn plaats weten te veroveren op de internationale scŤne door zijn gekke, ludieke en ongelofelijk efficiŽnte benadering. Grand-Hornu Images wijdt een eerste grote tentoonstelling aan hem in BelgiŽ. Bekend door zijn samenwerking met muzikanten zoals David Byrne of Lou Reed, merken zoals Leviís Jeans of BMW, of ook nog instellingen zoals het Casa da Musica in Porto, heeft de grafische vormgever ervoor gekozen om alleen werk in opdracht te tonen. Door deze radicale en complexloze keuze kan hij aantonen dat er geen ę onderscheid is tussen de zogenaamde culturele wereld van de grafische kunst en die van de commerciŽle wereld Ľ. De tentoonstelling is onderverdeeld in vier delen (selling culture, selling corporations, selling my friends, selling myself) en toont eveneens de schriftuur van Stefan Sagmeister, een taal die met opzet ontsnapt aan elk systeem, elke stijl. Zijn stijl wordt niettemin gekenmerkt door de onophoudelijke heen- en weerbeweging tussen toegepaste en schone kunsten, tussen humor en geweld, tussen hand made en gebruik van nieuwe technologieŽn.
Platenhoezen, commerciŽle catalogi, tentoonstellingscatalogi, affiches, visuele identiteiten, logoís en het verhaal van een onweerstaanbare humor worden tentoongesteld in een scenografie die werd toevertrouwd aan Big-Game. Videoís, onder andere opnames van zijn bekende conferenties, garneren het parcours. Stefan Sagmeister leeft en werkt in New York.
De tentoonstelling werd bedacht en verwezenlijkt in mudac, Lausanne, en aangepast door les Arts Décoratifs in Parijs. Ze werd in 2012 getoond in Breda en in Seoul.

Akihisa Hirata

Tangling Zondag 21 april 2013 > Zondag 22 september 2013

Centre d'innovation et de design au Grand-Hornu
Tentoonstellingen 2013
Living Objects - Made for India Moodboards Stefan Sagmeister Akihisa Hirata
fr nl en
MAC'S Press Corner Partenaires Newsletter Facebook