Tentoonstellingen Le-Grand-Hornu Agenda Onderwijs/animatie collections Praktische-informatie abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

des choses à faire

chevalier masson Zondag 04 oktober 2015 > Zondag 10 januari 2016

Data
Van 4 october 2015 tot 10 januari 2016
plaats
Écuries
opening
Zaterdag 3 october 2015
om 18:00
kinderopening
Zaterdag 3 october 2015
om 17:00
reservaties :
+32 (0) 65 61 38 81
Dossier pedagogisc
In het frans


Share

Anne Masson & Eric Chevalier werken sinds een tiental jaar samen. Allebei gebruiken ze textiel, ze onderzoeken de opvattingen erover via een experimentele aanpak van de materie, zonder vooringenomen ideeën over de resultaten.

Geïnspireerd door spontaneïteit en door het plezier van het maken, benaderen ze textiel in verschillende contexten, als een medium met culturele, intieme en collectieve, functionele en vrolijke implicaties. Met veel vrijheid maar ook nauwgezetheid eigenen ze zich verschillende technieken toe, en dringen door tot wat de materie hen te bieden heeft aan wat efemeer en fragiel is, bekend of mysterieus, grappig en troostend.

De tentoonstelling wil de organische, beweeglijke en veranderlijke geest van hun werk belichten. Want de gebruikte processen stoppen in feite nooit, maar zijn geschikt om op verschillende manieren geactiveerd en ingekleurd te worden naar gelang de omstandigheden. De tentoonstelling zal ook de samenwerking en de interdisciplinaire praktijk presenteren die ze sinds enkele jaren met architecten, designers of choreografen hebben. Dat resulteerde in even zovele projecten die de horizon van hun werk uitbreiden en verschillende statuten en aspecten van het textiel ondervragen.

Jasper Morrison

Thingness Zondag 10 mei 2015 > Zondag 13 september 2015

Centre d'innovation et de design au Grand-Hornu
Tentoonstellingen 2015
De afwezigheid van een permanent ik des choses à faire Jasper Morrison Futur Archaïque
fr nl en
MAC'S Press Corner Partenaires Newsletter Facebook