Performance

Het is waar dat een designer die omgaat met antimaterie verwarrend is.

Als we de nauwkeurigheid en de poëzie van zijn ontwerp kennen, zweeft Jean-François D'Or  rond en dweept hij met andere disciplines.

Hij dompelt ons onder in een mengeling van genres, tussen muzikale benadering, metafysica, krankzinnige stemming, herziene patafysica, poëtisch quantum en andere p(r)osen.

Hij verzamelt meerdere voorwerpen en exploiteert ze op ongebruikelijke wijze om bepaalde natuurkundige fenomenen te onthullen en te vulgariseren.

In zijn kwantum vertelt hij ons over apéirophobia, de sensatie van het oneindige die verwijst naar de eindigheid van de mens tegenover de onmetelijkheid van de kosmos.

Evenzeer duizelingwekkend tegenover onze eigen nietigheid, plaagt hij de absurditeit en jongleert tussen verwondering en spot.

Het zijn de weerspiegelingen van een mentaal universum dat Jean-François D'Or ons laat ontdekken tijdens zijn concerten en performances.

Tijdloze momenten waar hij zich leent voor onverwachte interpretaties en ervaringen.

Zoals hij zegt, heeft hij mieren in zijn cortex die hij probeert te voeden met ervaringen en verhalen.

Ongetwijfeld uit zorgeloosheid, slapeloosheid, tegenstrijdigheid; in de hoop een glimlach te winnen, in een poging de onfatsoenlijke sensatie van ontroering op te wekken.

Gevulgariseerde experimenten, piano, gitaar, teksten.

Concept en interpretatie: Jean-François D'Or.

 

Zaterdag 12 februari 2022, 18.30 uur. Brussel.

PRIJS 15 euro

Informatie en reserveringen: info@loudordesign.be