Conferentie

Rondetafelgesprek (20u) in het Engels.

Na een inleiding op het Arts @ CERN-programma en over actuele thema's in de fysica, zullen de gasten hun ervaringen delen en vragen beantwoorden van Ohme Studio en het publiek.

Monica Bello, kunsthistorica en curator, is conservator en directeur van het platform Arts @ CERN, een internationaal programma dat de dialoog tussen de kunsten en de fysica aanmoedigt, nieuwe vormen van uitwisseling tussen kunstenaars en wetenschappers creëert, de banden tussen deze disciplines bevraagt en artistieke innovatie en openheid voor de wereld van de research aanmoedigt.

Thomas Hertog is kosmoloog en natuurkundige. Hij studeerde natuurkunde aan de KU Leuven en promoveerde onder Stephen Hawking aan de Universiteit van Cambridge in het Verenigd Koninkrijk. Hij is nu hoogleraar aan het Instituut voor Theoretische Fysica van de KU Leuven waar hij een onderzoeksgroep leidt over de relatie tussen de Big Bang en de snaartheorie.

Laura Couto Rosado is ontwerper, drummer en leerling-sjamaan. Haar praktijk is geëvolueerd van het vorm/functie-principe en het dogma van "problem solving" naar andere paradigma's die de complexiteit en de versnelling van de sociale verandering weerspiegelen. Zij was in residentie bij het CERN.

Ohme Studio is een collectief dat installaties, voorstellingen en evenementen organiseert en produceert waarin kunstenaars, wetenschappers, technici en onderzoekers worden samengebracht om nieuwe manieren te creëren om de wetenschap via de kunsten te mediëren en om geavanceerde technologieën en vormen van wetenschap te introduceren bij de creatie van nieuwe werken. Camilla Colombo, stichtend lid van het collectief, zal het debat modereren.

De rondetafel wordt voorafgegaan door een rondleiding en een aperitief om 18.00 uur.

Prijs: 15 €. Studenten en docenten: €5

Info : 065/613902 of reservations@grand-hornu.be