Conferentie

In een vooruitblik op de publicatie van zijn boek "On the Origin of Time", onthult Thomas Hertog zijn persoonlijke reis aan de zijde van Stephen Hawking. Reis die hen tot en in de Big Bang bracht en leidde tot een globale visie op de kosmos en op onze plaats in dit grote geheel. De oerknaltheorie blijft inderdaad ons beeld van de kosmos revolutionair veranderen. Van Einsteins baanbrekende moderne kosmologie tot de ontdekking van het uitdijen van het heelal door de Belgische astronoom George Lemaître, tot de ongeziene wereld van zwarte gaten en energie, steeds weer worden de eeuwenoude mysteries van de kosmos opnieuw in kaart gebracht.

De lezing wordt gevolgd door de performance "The Solitary One" van Klaas Verpoest (videokunstenaar), Vincent Kaars (geluidskunstenaar), Benjamin Glorieux (cellist, componist) en Stéphane Detournay (wetenschappelijk adviseur).
Daar ben je dan, helemaal alleen midden in een aardedonker zwart gat. Tijdens de openingsperformance kwam je hier terecht, maar hoe raak je er terug uit? Niets ontsnapt de horizon, of toch wel? Tijdens deze afsluitende performance doen we het onmogelijke en draaien het proces om.

 

Het evenement (20u) wordt voorafgegaan door een rondleiding door de tentoonstelling en een kosmisch drankje vanaf 18.00 uur.

Prijs: 15 €. Studenten en docenten: €5

Info : +32 (0)65 61 39 02 of reservations@grand-hornu.be